Appartement verhuren belasting

Voor informatie over appartement verhuren belasting kijkt u op Appartement Verhuren Regels! Als u uw appartement wilt verhuren dan heeft dit fiscale gevolgen. De belastingdienst maakt onderscheid in het verhuren van appartementen die wel en niet te koop staan. Hieronder leest u wat er fiscaal voor u verandert als u uw woning verhuurd.

Appartement verhuren belasting: appartement staat te koop

De hypotheekrenteaftrek die u heeft vervalt als u uw te koop staande woning verhuurt. Tijdens de huurperiode verschuift uw woning van box 1 naar box 3. Het kan voorkomen dat u een jaarlijkse vermogensrendementsheffing van 1,2% dient te betalen. De ontvangen huur hoeft u niet op te geven als inkomsten.

Appartement verhuren belasting: appartement staat niet te koop

Als uw appartement niet te koop staat kan deze in aanmerking komen voor de eigenwoningregeling, hierbij kunt u uw hypotheekrenteaftrek behouden. 70% van de ontvangen huur dient aangegeven te worden als ‘tijdelijke verhuur inkomsten’. Om onder de eigenwoningregeling te vallen dient u te voldoen aan de voorwaarden van tijdelijke verhuur. Voor informatie over deze voorwaarden kunt u kijken op Belastingdienst.nl.

De aangesloten makelaars van Appartement Verhuren Regels voorzien u van advies over het fiscale aspect van het verhuren van uw appartement. Uw appartement verhuren via Appartement Verhuren Regels wordt goed geregeld met onder andere een degelijk huurcontract en begin- en eindinspectie van het appartement.

Meld uw appartement vandaag nog aan via het formulier. Een makelaar bij u in de buurt neemt zo spoedig mogelijk contact met u op!