Appartement verhuren huurbescherming

Informatie over appartement verhuren huurbescherming vindt u op Appartement Verhuren Regels!

Wat is huurbescherming? Huurbescherming betekent dat u als verhuurder niet zomaar de huur kan opzeggen. Huurders van zelfstandige (appartementen) als onzelfstandige (kamers) woningen hebben huurbescherming. De huurder dient de huur tenminste één betalingstermijn van tevoren de huur op te zeggen. Dit is minimaal 1 maand en maximaal 3 maanden.

Appartement verhuren huurbescherming: wanneer mag u het huurcontract opzeggen?

Er zijn echter enkele situaties waarin u als verhuurder het huurcontract mag opzeggen. Dit zijn in situaties bij wanprestatie door betalingsachterstand of overlast, als u zelf het appartement dringend nodig heeft, bij een nieuwe huurovereenkomst of een geldend bestemmingsplan. Wilt u geen problemen met opzeggen als u uw appartement tijdelijk verhuurd? Geef dan duidelijk aan in het huurcontract wanneer de huurperiode eindigt. U dient minimaal 3 maanden van tevoren de huur op te zeggen per aangetekende brief. Voor elk jaar dat de huurder het appartement heeft gehuurd, komt daar 1 maand bovenop (tot maximaal 6 maanden in totaal).

Bij Appartement Verhuren Regels zorgt uw makelaar voor een waterdicht contract. Zo zorgt u voor duidelijkheid richting de huurder, zeker in het geval van tijdelijke verhuur. Ook wordt de huurder gescreend op identiteit, antecedenten en kredietwaardigheid en zijn wij aanwezig bij de sleuteloverdracht.

Meer informatie over appartement verhuren huurbescherming? Of uw woning direct aanbieden? Neem contact op met Appartement Verhuren Regels via het contactformulier.